Plajă
Cablu 2.0
Cablu 5.0
Loc de joacă Wibit
Caiace SUP
Promenadă

PLAJĂ

În partea de nord a complexului a fost amenajată zona de plajă și îmbăiere. În zona de plajă te poți bucura de soare, pe plaja cu nisip sau pe plaja verde, desfășurată sub formă de gradene.

Zona de îmbăiere a fost amenajată prin umplerea lacului până la o adâncime de aproximativ de 1,6 m. Fundul lacului a fost umplut în această zonă cu bolovani și piatră de carieră, peste care s-a așternut piatră spartă și nisip spălat.

În zona de plajă cu nisip se regăsesc: un loc de joacă pentru copii, șezlonguri și umbrele, precum și două terenuri de volei pe plajă.

Zona de îmbăiere este delimitată de zona sporturilor nautice, iar accesul persoanelor care nu știu să înoate, este interzis. Adâncimea apei crește de la mal până la limita desfășurării sporturilor nautice și poate ajunge până la 4 m.

Program: Marți – Duminică, între orele 10⁰⁰– 20⁰⁰

WIBITLOC DE JOACĂ PLUTITOR

Pentru a asigura distracția, zona de îmbăiere a lacului aduce și principala atracție pentru copii, tineri și adulți, locul de joacă gonflabil plutitor pe lac WIBIT, care este alcătuit din diverse parcursuri, cu tobogane, trambuline, obstacole și alte piese de trecere mobile și fixe.

Accesul la locul de joacă gonflabil al persoanelor care nu știu să înoate este INTERZIS.

Pentru siguranță sunt obligatorii: purtarea vestei de salvare, respectarea recomandărilor și regulilor afișate pe pontonul de acces și a celor primite de la personalul supraveghetor.

Program: Marți – Duminică, între orele 10⁰⁰– 20⁰⁰

CABLU 2.0

Cu instalația de schi liniară (numită și 2.0), înveți cum să faci wakeboard, ski nautic sau kneeboard, și este cu adevărat o joacă de copii. Instalația liniară pe doi stâlpi este perfectă pentru o primă introducere în acest fantastic sport nautic. Operatorul manevrează manual instalația, crescându-i treptat viteza. Este instalația ideală pentru a învăța rapid cum să pornești.

Pentru siguranță sunt obligatorii: folosirea echipamentului specific, însușirea și respectarea recomandărilor și regulilor afișate pe pontonul de acces în zona sporturilor nautice și primite de la personalul complexului.

Program: Marți – Duminică, între orele 12⁰⁰ 20⁰⁰

CABLU 5.0

Instalația tip circuit 5.0 are o lungime de 460 m și poate fi folosită atât de tineri cât și de adulți, începători sau avansați. Poți face wakeboard, schi nautic sau kneeboard. Marea varietate de obstacole asigură că toată lumea se poate distra la maxim, dar folosirea obstacolelor este recomandată doar utilizatorilor avansați.

Wakeboard-ul este unul dintre cele mai spectaculoase și complexe sporturi nautice, și reprezintă unul dintre sporturile extreme, mult îndrăgite în ultimii ani de iubitorii de adrenalină.

Pentru siguranță sunt obligatorii: folosirea echipamentului specific, însușirea și respectarea recomandărilor și regulilor afișate pe pontonul de acces în zona sporturilor nautice și primite de la personalul complexului.

Program: Marți – Duminică, între orele 12⁰⁰– 20⁰⁰

PROMENADĂ

Zona de promenadă perimetrală conectează zonele de agrement ale complexului prin aleile pietonale desfășurate în jurul lacului, iar pentru accesul și observarea activităților de pe lac au fost construite pontoane pe lac.

A fost recreat și îmbunătățit cadrul natural prin plantări noi și s-a realizat și montat mobilier urban pentru recreere și socializare.

În zona de promenadă perimetrală, accesul va fi permis gratuit, de marți până duminică între orele 20⁰⁰– 23⁰⁰.

CAIACE SUP

Lacul lui Binder este structurat astfel încât toți iubitorii sporturilor nautice să-și găsească locul de practicare al sportului preferat. Astfel, iubitorii de plimbări cu caiacul sau SUP – ul (stand up paddleboard), se pot bucura de o plimbare relaxantă pe lac.

Pentru siguranță sunt obligatorii: folosirea vestei de salvare și a căștii de protecție, respectarea recomandărilor și regulilor afișate pe pontonul de acces.

Program: Marți – Duminică, între orele 10⁰⁰– 20⁰⁰

PESCUIT SPORTIV

În cadrul Complexului de agrement Lacul lui Binder din Sibiu este posibilă practicarea contra cost a pescuitului sportiv.

Pentru pasionații de pescuit sportiv, complexul de agrement este deschis dimineața devreme și seara. Pentru a evita atingerea cablurilor de tracțiune a instalațiilor de cablu, este permis doar pescuitul „la plută”, fiind interzisă orice altă modalitate de pescuit care presupune aruncarea la distanță.

Program: Marți – Duminică, între orele 07⁰⁰– 09³⁰ și 20³⁰– 23⁰⁰